lauantai 16. huhtikuuta 2016

DAY 12; SECOND PART OF TRAFFIC LIGHTS

Perjantaina meillä oli koko reissun paras työpäivä!

Aamulla piti mennä jo 7:än mutta se ei haitannut minua ollenkaan. Tutustuttiin 8 työtoveriimme ja lähdimme useammalla autolla tien päälle. Aamu oli aika kylmä, joten olimme ensimmäisessä paikassa autossa jonkin aikaa, ettei tulisi niin kylmä. Autossa kerroimme työntekijöille Suomesta ja he myös kyselivät joitakin sanoja, kuten "kiitos" ja "tule tänne" (joista muuten sai hyvää hupia koska aksentti on niin hauskan kuuloinen, kuten 'kiiiitoooosssh' :D) suomeksi, sekä tietysti muutenkin Suomesta. Eivät millään meinanneet uskoa, että suomalaiset istuvat saunassa vartin verran jonka jälkeen menevät lumeen / avantoon pyöriskelemään! :D Selitimme, että se on hyväksi verenkierrolle ja lopulta he kuitenkin uskoivat :D

Meillä oli aika iso tiimi paikalla, sillä osa pesi liikennevaloja, osa vaihtoi lamppuja ja osalla sitten oli erinäisiä työtehtäviä kuten tarkistaa, että kaikki toimii kuten pitääkin. Ensimmäisessä paikassa minä sain käynnistää liikennevalot huoltotoimenpiteiden jälkeen! :)

Toiseen paikkaan minä menin kuorma-autokyydillä, ja me pestiin isomman nosturin avulla ylhäällä olevat liikennevalot. Sain pestä valot sekä käyttää nosturia yhdessä toisen työntekijän kanssa, mikä oli aivan älyttömän siistiä!

Kävimme myös reilun puolen tunnin ruokatauolla, joka tosin meni minulta pelkkään työntekijöiden kanssa höpöttelemiseen... :D Oli siis iltapäivällä aika nälkä.

Kävimme myös nappaamassa mukaamme pari poliisiopiskelijaa, jotka ohjasivat liikennettä ruuhkaisimmilla paikoilla. Yhdessä risteyksessä eräs autoilija ei lainkaan huomannut, että siellä on liikenteenohjaus ja posotti näin ollen "päin punaisia" eli siis vuoro oli toisesta suunnasta tulevilla. Kolari oli siinä tilanteessa jo todella lähellä, mutta onneksi säästyttiin pelkillä töötin huudatuksilla.

Työpäivän jälkeen käytiin tsekkaamassa toinen Zagrebacke Cesten yksikkö, johon menemme maanantaina. Siellä meidät otettiin todella ihanasti vastaan! Menemme maanantaina klo 7 sinne ja katsomme, mitä hommia siellä sitten tehdään :)

Perjantai-illan vietin kämppiksieni kanssa höpötellessä :)






Lamppujen vaihtoa


Kuorma-auton kyydissä :)


Toisessa paikassa yläilmoissa :)





Auto-onnettomuuden jäliltä




Nosturin säätövivut :)











Liikenteen ohjausta :)


Laitan vielä tähän loppuun pari ryhmäkuvaa meistä! :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Risut & ruusut tervetulleita, risut tosin asiallisina! :)